Gëzuar Ditën e Çlirimit të Bullgarisë!

Me festimet në të gjithë Bullgarinë sot i gjithë populli feston festën kombëtare. 3 Mars – Dita e Çlirimit nga sundimi osman, si rezultat i Luftës ruse-turke në 1877-1878. Nga ai i vit deri më sot kanë kaluar 140 vjet që nga nënshkrimi i Traktatit të Paqes San Stefano, me…

Lexo më Shumë

Festa “Baba Marta” ne Kopshtin “Laila Park”, Tiranë

Gezuar Baba Marta! Me rastin e festës “Baba Marta”, nën kujdesin e Kryetarit të Shoqatës “Prosperitet Golloborda” z.Haxhi Pirushi, si dhe drejtueses së kopshtit “Laila Park” znj. Elza Koja kanë organizuar një ceremoni ku fëmijëve të kopshtit u janë shpërndarë martenica. Gëzuar! Shëndet, Fat dhe Mbarësi fëmijë!

Lexo më Shumë

Gezuar gjyshe Marta!

Me ardhjen e marsit vjen pranvera dhe pranvera është shëndeti, dielli dhe dashuria! Gëzuar gjyshe Marta dhe le t’ju sjellë shumë ditë plot shëndet, me diell dhe shumë dashuri!

Lexo më Shumë

Shkolla “Hristo Botev 2017-18”

Ju Uroj një vit të Mbarë !! Ky ka qenë urimi i z. Haxhi Pirushi, kryetar i shoqatës “Prosperitet Golloborda” në ceremoninë e hapjes së shkollës bullgare “Nedelno Uçilishte 2017-18” të organizuar në datë 3 Nëntor 2017. Këtë ditë u bë inagurimi i fillimit të shkollës me kohë të pjesshme…

Lexo më Shumë

Kryeministri Borisov: Njohja e minoritetit tonë në Shqipëri është një arritje historike

Krуemіnіѕtrі Boјko Borіѕov рërѕhëndetі homologun e tіј ѕhqірtar Edі Rama рër mіratіmіn e Lіgјіt рër рakісat. Ѕірaѕ Borіѕovіt garantіmі і të dreјtave të mіnorіtetіt bullgar do t’і јaрë nјë ѕhtуtјe të fuqіѕhme іntegrіmіt evroріan të Ѕhqірërіѕë, ѕeрѕe demonѕtron nјë mënуrë evroріane të bërјeѕ ѕë рolіtіkëѕ. Nga ana e vet Edі…

Lexo më Shumë

Spartakiada – Cepellare 2017

6 Shtatori – Dita e bashkimit

Bashkimi i Bullgarisë – një mësim historik, i cili tregoi se fuqia e bullgarëve fshihet në unitetin e tyre         Më 6 shtator Bullgaria shënon Ditën e Bashkimit të Principatës së Bullgarisë me Rumelinë Lindore. Parahistoria e kësaj date të rëndësishme për ne filloi më 3 mars…

Lexo më Shumë

Ikonostasi në kishën Shën Nikolla, Steblevë